Μιλτιάδης Ψυλλάκης

Ιατρός, Ψυχοθεραπευτής

Δούσμανη 20Α, Τ.Κ. 16675 Γλυφάδα

210 8941679 - 6944 282811

Email: info@dialogoi.comΚαλώς ορίσατε,

Είμαι ψυχοθεραπευτής, ιατρός (1985), ψυχίατρος παιδιών και εφήβων (1992).

Εργάζομαι κυρίως με εφήβους και νέους ενήλικες, γονείς και ζευγάρια, που με αφορμή ίσως κάποιο σωματικό ή ψυχικό πόνο, κάποια συναισθηματική ή διαπροσωπική δυσκολία, ζητούν συμβουλές, υποστήριξη, ιατρική και ψυχοθεραπευτική βοήθεια. Με ανθρώπους, γενικότερα, που θέλουν να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους, να βελτιώσουν την ποιότητα των σχέσεων τους, να βρουν νέα νοήματα και καλύτερες ισορροπίες στη ζωή τους.

Θεωρώ ότι (μαζί με το παιχνίδι, την παιδεία, την τέχνη και την άσκηση-εμπειρία) οι συνεχείς διάλογοι με τον εαυτό μας και το περιβάλλον, με το άγνωστο και το διαφορετικό, δημιουργούν καλύτερες σχέσεις και συνθέσεις, νέα ανοίγματα και συνδέσεις. Αποτελούν γέφυρες που οδηγούν σε σταδιακή διεύρυνση της αντίληψης που έχουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο. Μας βοηθούν να βρούμε καλύτερες ισορροπίες ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική, τρόπους καλύτερης συνύπαρξης, νέες προοπτικές. Είναι δρόμοι προς έναν αυθεντικότερο, υπεύθυνο και δημιουργικό τρόπο ζωής. Ευοδώνονται συχνότερα, όταν γίνονται σε ένα ασφαλές και ευνοϊκό για την περίσταση πλαίσιο.

Όλα συνδέονται μεταξύ τους και η αλλαγή, επιταχυνόμενη από την τεχνολογική εξέλιξη της εποχής μας, είναι το χαρακτηριστικό της ζωής. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχική ωριμότητα και τις επιλογές του καθενός μας, αν θα είναι αλλαγή προς το καλύτερο, συνολικά.

"Νήσος τις έστι."