Βιογραφικό


Μιλτιάδης Ψυλλάκης, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, Ψυχοθεραπευτής στη Γλυφάδα, Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπεία, Ψυχίατρος, Ψυχανάλυση στην Αθήνα, Γλυφάδα, Βούλα, Κατάθλιψη, Άγχος


Γεννήθηκα στα Χανιά το 1961. Εκεί τελείωσα το Λύκειο το 1979, οπότε και πέρασα στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησα το 1985 και υπηρέτησα τη θητεία μου στο στρατό, ως ιατρός σε διάφορες μονάδες.

Από το 1987 έως το 1992, στην Αθήνα, εκπαιδεύτηκα στην ειδικότητά της παιδοψυχιατρικής. Η ειδικότητα αυτή, περιλαμβάνει εκπαίδευση στη ψυχιατρική ενηλίκων, τη νευρολογία και τη ψυχιατρική παιδιών και εφήβων (δεδομένου ότι πέραν των γενετικών παραγόντων η ρίζα των ψυχικών δυσκολιών βρίσκεται στη βρεφική και παιδική ηλικία, θεωρούσα και πιστεύω ότι η βαθύτερη γνώση των αρχικών σταδίων της ψυχοσωματικής ανάπτυξης είναι σημαντική και για τη ψυχοδυναμική εργασία με ενήλικες).

Η εμπειρία μου περιλαμβάνει έως το 1996, πάνω από 200 εφημερίες (με αντιμετώπιση έκτακτων και τακτικών περιστατικών) σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, διδασκαλία στο τμήμα ψυχολογίας ιδιωτικών σχολών και επιστημονική συνεργασία με ιατρικό κέντρο έρευνας και θεραπείας της παχυσαρκίας. Οι αναζητήσεις, τα θεωρητικά ενδιαφέροντα και οι εμπειρίες μου, εκτείνονται σε πολλούς κοινωνικούς, επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

Η ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση και διαδρομή, περιλαμβάνει:


  • 11 σχεδόν χρόνια προσωπικής ψυχοθεραπείας σε 3 κατά σειρά κύκλους: Συστημική ομαδική ψυχοθεραπεία με τη Χ. Κατάκη, Λακανική ψυχανάλυση με τον Θ. Τζαβάρα και Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία με τον Β. Δημόπουλο.


  • Παρακολούθηση πολλών σεμιναρίων και συνεδρίων καθώς και εκτενή μελέτη θεωρητικών κειμένων και βιβλίων πάνω στη γνωσιακή, συστημική και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Συναντήσεις με τον Κ. Γεμενετζή, άνοιγμα στη θεραπεία Tomatis, εκπαίδευση στο διαλογισμό και δίπλωμα πάνω στη κλινική ύπνωση.


  • Συνεργασία για περισσότερο από 15 χρόνια με επόπτες, μέλη της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.


Εργάζομαι ιδιωτικά από το 1992, αρχικά στην Αθήνα και από το 1998 στη Γλυφάδα.

Είμαι παντρεμένος, έχω ένα γιο και μια κόρη.


"The new years walk, restoring/ with a new verse the ancient rhyme"...